Sprawozdanie czerwiec 2019.

Lato, lato, lato czeka…

„Lato, lato, lato czeka

Razem z latem czeka rzeka

Razem z rzeką czeka las

A tam ciągle nie ma nas…”

Tydzień żłobkowych zajęć rozpoczęliśmy od pogadanki na temat lata. Jego charakterystycznych cech, pogody… W oparciu o ilustrację wskazywaliśmy gdzie możemy spędzać czas latem, np. nad morzem, jeziorem, w górach.

1 2

Spośród rozrzuconej na dywanie odzieży wybieraliśmy odpowiednia do pory roku – lata. Wbrew pozorom nie było to takie łatwe zadanie.

5 7

9 17

22 21

Na zajęciach plastycznych wyklejaliśmy szablon latawca. W naszej galerii Małego Picassa zrobił się letni i kolorowy klimat.

11 12

13 14

23 25

Pierwszy dzień lata przywitaliśmy ubierając się do żłobka w kolorze żółtym. Bawiliśmy się żółtymi zabawkami, w rytm muzyki tańczyliśmy z kolorowymi wstążkami, kiedy muzyka przestawała grać wskakiwaliśmy na żółte maty. Wiele radości sprawiła nam gra w kręgle. Na koniec naszego jakże żółtego dnia rysowaliśmy słońce żółtą kredką.

29 31

33 34

38 41

W tym miesiącu nasze koleżanki Zosia A. i Ola obchodziły urodziny. Życzymy im samych radosnych chwil oraz aby na ich twarzy gościł uśmiech. Sto lat!! :)

26 51

A teraz… uciekamy na wakacje! I Wszystkim życzymy odpoczynku, upalnej pogody oraz ciekawych podróży !