Jadłospis 27.10.2025 - 07.11.2025.
|
DATA |
ŚNIADANIA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
Poniedziałek 27.10.25 |
Płatki orkiszowe na mleku. Chleb Baltonowski z masłem wiórkami sera żółtego/z pastą jajeczną*. Jabłko, herbatka owoce leśne/ woda mineralna. |
Rosół z makaronem. Kaszotto z mięsem i warzywami. Kompot porzeczkowy. |
Budyń czekoladowy/ wanilinowy* z musem z ananasa, chrupki kukurydziane, gruszka. |
|
Alergeny |
1,3,7 |
1,7,9 |
1,7 |
|
Wtorek 28.10.25 |
Kaszka kukurydziana na mleku. Bułka IG z polędwicą, słupki kalarepy. Melon, herbatka z pokrzywy/ woda mineralna. |
Zupa z soczewicy z ryżem. Placuszki z cukinii z sosem śmietanowym z koperkiem. Woda mineralna. |
Zupa „nic” na mleku, bagietka z masłem, banan. |
|
Alergeny |
1,7 |
1,7,9 |
1,7 |
|
Środa 29.10.25 |
Płatki ryżowe na mleku. Chleb Babuni z „nutellą’ z marchewki (wyrób własny). Banan, woda mineralna. |
Krupnik z kaszą jęczmienną. Kotleciki mielone z łopatki, ziemniaki z koperkiem, mizeria ze śmietaną. Kompot z agrestu. |
Chleb Toskański z masłem ziołowym, jajko faszerowane makrelą/kaszka malinowa*, herbatka* z cytryną, jabłko. |
|
Alergeny |
1,7 |
1,3,7,9 |
1,3,4,7 |
|
Czwartek 30.10.25 |
Kluski lane na mleku. Chleb Heros z pastą z awokado i brzoskwiń (wyrób własny). Gruszka, miodownik/ woda mineralna*. |
Barszczyk czerwony z ziemniakami. Schab w sosie własnym, ryż na sypko, marchewka gotowana. Woda mineralna. |
Owsianka na mleku z bakaliami, banan. |
|
Alergeny |
1,7 |
1,7,9 |
7 |
|
Piątek 31.10.25 |
Kaszka manna na mleku. Chleb Jaglany z humusem z ciecierzycy (wyrób własny), paseczki papryki czerwonej. Kiwi/deserek bobovita*, herbatka miętowa/ woda mineralna. |
Krem z dyni. Kotleciki rybno-ryżowe w sosie pomidorowym, różyczki brokuła. Kompot śliwkowy. |
Ciasto marchewkowe (wyrób własny), kakao na mleku/zupa „nic” na mleku*, jabłko. |
|
Alergeny |
1,7 |
1,3,4,7,9 |
1,3,7 |
|
Poniedziałek 03.11.25 |
Zacierka na mleku z rodzynkami. Chleb kukurydziany z twarożkiem. Jabłko, herbatka z pokrzywy/ woda mineralna. |
Zupa fasolki szparagowej. Spaghetti po bolońsku. Kompot z aronii. |
Tosty amerykańskie, kawa na mleku/ budyń mleczny*, gruszka. |
|
Alergeny |
1,3,7 |
1,7,9 |
7 |
|
Wtorek 04.11.25 |
Płatki jęczmienne na mleku. Chleb Baltonowski z pastą z pieczonego kurczaka w ziołach (wyrób własny). Mandarynka, cytrynada/ woda mineralna*. |
Zupa ogórkowa. Pierogi leniwe z bułką tartą i masełkiem, surówka z marchwi i jabłka. Woda mineralna. |
Kasza manna na gęsto z musem porzeczkowym, banan. |
|
Alergeny |
1,7 |
1,7,9 |
1,3,4,7 |
|
Środa 05.11.25 |
Makaron gwiazdeczki na mleku. Chleb Heros z humusem z fasoli, słupki ogórka świeżego. Marchew blanszowana, cytrynada/ woda mineralna*. |
Barszcz biały z ziemniakami i majerankiem. Gulasz mięsno-warzywny, kasza bulgur Kompot wieloowocowy. |
Kanapka z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, plasterki rzodkiewki, herbata miętowa, jabłko. |
|
Alergeny |
1,3,7 |
1,7,9 |
1,3,7 |
|
Czwartek 06.11.25 |
Kaszka kukurydziana na mleku. Chleb Babuni z pastą z awokado i białego sera (wyrób własny), słupki papryki czerwonej. Gruszka, herbatka z melisy/ woda mineralna. |
Zupa koperkowa. Potrawka z soczewicy i ryżu z brokułem. Woda mineralna. |
Bułeczka koperta z musem serowym, mleko, banan. |
|
Alergeny |
1,7 |
1,7,9 |
1,7 |
|
Piątek 07.11.25 |
Płatki owsiane z żurawiną na mleku. Chleb Jaglany z paprykarzem rybnyo-warzywnym (wyrób własny), ogórek małosolny. Banan, herbatka z lipy/ woda mineralna. |
Zupa krem z dyni. Kotleciki jajeczne z prażonym słonecznikiem, ziemniaki puree, surówka z rzodkwi białej i jabłka. Kompot śliwkowy. |
Bataty z pieca z dipem czosnkowym na jogurcie naturalnym/Legumina na mleku*, jabłko. |
|
Alergeny |
1,4,7 |
1,3,9 |
7 |
*dot. najmłodszej grupy Zastrzega się zmiany w jadłospisie
Chleb „Babuni” - chleb pszenny na zakwasie z siemieniem lnianym Chleb „Heros” – chleb pszenno-żytni, z otrębami, siemieniem lnianym, ziarnami słonecznika Chleb kukurydziany – chleb pszenny, z dodatkiem mąki kukurydzianej i ryżowej, z ziarnami słonecznika Bułka IG – obniżony indeks glikemiczny, 100% pszenny, ze słonecznikiem, siemieniem lnianym, otrębami, pestkami dyni

